U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

VILTEN EN VERVEN

Vilten in de Griekse Zagori  


uitzichtuitzicht

Van 13 tot en met 20 oktober organiseren we weer een Viltreis naar de Griekse Zagori. Een reis vol vilt, wol, cultuur, lekker eten en prachtige natuur. Het thema wordt dit jaar: Stapelen en Gelaagdheid. Met dit thema worden verschillende werkstukken gemaakt mede geïnspireerd op het landschap van de Zagori.

Afhankelijk van het weer worden de workshops gegeven bij Porfyron (www.porfyron.com) of Rokka (www.rokkazagori.gr). Je kiest ook voor 1 van deze locaties voor de overnachtingen. Ze liggen op ongeveer 10 autominuten van elkaar en het is een prachtige rit.

De workshops (5 dagdelen van ongeveer 4 uur) incl. alle materialen komen op € 275,00.

Voor het verblijf betaal je bij Porfyron: € 520,00 en bij Rokka € 450,00. (er is een toeslag voor een  1 persoonskamer)

Dit verblijf is incl. ontbijt, 5x lunch en 7x diner alsmede gebruik van de huurauto die wij daar nodig hebben (minimaal 2 personen /auto).

We vliegen van Amsterdam naar Preveza. Je dient zelf je ticket te boeken. Wij geven je een reisadvies.

 

Heb je interesse? Ik stuur je graag de uitgebreidere flyer toe per mail. marijkeeering@gmail.com

 

Viltintroductie

Vilten al veel over gehoord maar hoe doe je dat nu ? Tijdens deze introductie maak je kennis met het vilten, zowel nat als droog. Aan de hand van twee concrete projecten leer je de basisbeginselen.  

Vrijdag 19/1

van 10.00-12.30

€ 25,00 incl. materiaal

Polswarmers Vilten

Pongé zijde in combinatie met heerlijk zachte merino wol in je favoriete kleuren zorgen voor prachtige, warme polswarmers. We gaan nat vilten. 

Zaterdag 3/2

van 10.00-12.30

€ 27,50 incl. materiaal

Inloopworkshop (Valentijs)Hart vilten

Tijdens deze workshop kun je een mooi (valentijns) hart komen vilten met de viltnaald. Kun je al vilten dan kun je hem helemaal van wol maken anders liggen er mallen voor je klaar waarop je kunt werken. Er zijn allemaal mooie materialen om je hart verder mee te versieren. Aanmelden is niet nodig. 

Zaterdag 10/2

inlopen van 10.00-14.00

€ 10,00 pp incl. materiaal

aanmelden niet nodig, schuif aan als er plek is.

Haarband Vilten

Zachte merino wol staat aan de basis van je eigen haar/hoofdband. Je vilt de band op maat voor je eigen hoofd zonder naad. Eventueel met een leuke draai er in. 

Vrijdag 23/2

van 10.00-12.30

€ 27,50

Sjaal vilten van Naaldvilt en Verven

Deze workshop is ook heel geschikt als je geen vilt ervaring hebt. Naaldvilt is de basis voor deze transparante sjaal. We werken met wit naaldvilt die we in de tweede helft van de workshop gaan verven in je favoriete kleur. We verven met Landscapes Dyes. 

Donderdag 22/3

van 10.00-13.00

€ 37,50

Vilten met Papier en Wol

Wol vilten en combineren met diverse pulpvarianten: o.a. papier, uienschillen, varenblad, prei. Je krijgt prachtige structuren en texturen op je wandkleed. Door deze twee technieken samen te voegen krijg je zeer verrassende resultaten. Tijdens deze workshop leer je hoe je van wol vilt maakt en ontdek je hoe je pulp van papier/planten mee kunt vilt en toe kunt voegen. Het is niet noodzakelijk maar wel handig als je ruimtelijk kunt denken. Tijd: 10.00 tot 17.00  Prijs: €90,- incl. materiaal koffie/thee/sapje met lekkers. Je krijgt meer informatie bij opgave.

De workshop word gegeven door Ineke Donker van www.korau.nl en Paulien Sijtsema van www.wolinhout.nl      

 

Zondag 27 mei

van 10.00-17.00

€ 90,00

*Aan melden via info@wolinhout.nl

 

                              Locatie: Natuurcamping ‘It Dreamlân                                                                             Groeneweg 5 9293 MC Kollumerpomp

 

Vachtvilten

Er zijn weer nieuwe vachten dus kunnen ze worden gevilt. En het mooie is ieder jaar geeft het schaap weer zo’n mooie vacht om te verwerken. We werken vooral met vachten van lokale schapen.

De vacht zo van het schaap gaan wij vervilten tot een stoer kleed. Inclusief wol en vacht. 

Vrijdag 15/6

van 10.00-16.00

VOL € 85,00

Natuurlijk Verven: Blauw, Blauw, Blauw

Op deze dag ga je wol en andere vezels in allerlei blauwtinten leren verven. We werken onder andere met Indigo en Blauwhout. De workshop is inclusief verfmaterialen en vezels/wol. Er is ook beperkt de mogelijkheid om eigen garens te verven.  

Zaterdag 23/6

van 10.00-16.00

€ 90,00 incl. materiaal

Introductie workshop Natuurlijk Verven

Tijdens het Wolfeest in Balloo op zondag 15 juli geef ik weer een introductie workshop Natuurlijk Verven. Je maakt kennis met de mogelijkheid om met natuurlijke verfstoffen je wol te verven. Je krijgt een handout met de recepten die je tijdens je workshop gebruikt.

 

15 juli

Maximaal 10 deelnemers

van 13.00-15.00

Kosten € 45,00 pp incl. materialen

Bijkomende kosten ter plaatse : € 5,00 voor de entree van het Wolfeest.

Zomer Verf Dag

Een hele dag aan de slag met natuurlijke verfstoffen. We werken zoveel mogelijk met planten van het seizoen en daarnaast maken we ook een cochenille verfbad. De workshop is inclusief materiaal maar er is ook beperkt de mogelijkheid om eigen garens te verven.

Donderdag 9/8

van 10.00-16.00

€ 90,00

 Jaargroep Natuurlijk verven: werken met de seizoenen 2018

Op het gebied van natuurlijk verven van (wol)vezels valt zoveel te leren, te vertellen, te experimenteren en te ontdekken dat een jaargroep een goede vorm lijkt om hiermee aan de slag te gaan. Gedurende het jaar passen we het programma aan aan het seizoen. In de winter zullen we meer met gedroogde materialen werken en het voorjaar, vroege zomer vraagt erom om naar buiten te gaan en op open vuur in koperen ketels te gaan werken. Als rode draad door het hele jaar loopt de berk. Deze boom kent vele mogelijkheden en daarom zullen we elke bijeenkomst in ieder geval iets met de berk gaan doen. 

Niet alleen wolvezels, maar ook katoen, zijde, kunststofvezels kunnen geverfd worden, we gaan stempelen, natuurlijke prints maken, afbinden etc… We werken met o.a. berk, meekrap, indigo, cochenille, anatto, ui, fluitenkruid, elzen, walnoot, reseda, wede, kurkuma, ……. En wat zich nog meer voordoet gedurende het jaar. Er is ook steeds de gelegenheid om je eigen meegebrachte garens/vezels te verven.

 

Donderdag 11/1, 8/3, 3/5, 28/6, 20/9, 15/11 2018

Vol! 

heb je interesse voor de Jaargroep 2019? Laat het even weten dan zet ik je alvast op de lijst. 

Alle dagen van 10.00-16.00

€ 400,00