U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 vertalen we op vers

VILTEN EN VERVEN

Vilten in de Griekse Zagori  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prachtige omgeving, gastvrije mensen, heerlijk eten en dan met een enthousiaste groep lekker vilten. Mooier kan ik het niet maken. Het thema van de viltreis is dit jaar structuren. Structuren die je overal om je heen ziet in de omgeving waar we werken vertalen we op verschillende manieren in ons viltwerk. We vilten 5 dagen van ongeveer 5 uur aan diverse projecten. Er is dus ook nog voldoende tijd om te genieten van de omgeving en diverse uitstapjes te maken. Geschikt voor beginnende en gevorderde viltsters.

In 2019 zal de reis wederom in de derde week van oktober (13 tm 20 oktober) plaats vinden. Let op de data zijn aangepast, ivm ticketprijzen vliegen nu op zondag.

Heb je interesse? Stuur mij even een mailtje. Dan stuur ik je alle informatie toe. marijkeeering@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reis rond de wereld in 6 viltdagen

Je hebt al eens gevilt en dat proeft naar meer! Je wilt bijvoorbeeld meer leren over het werken op stoffen, experimenteren met structuren, meer kennis opdoen over wol en vachten, geïnspireerd worden door de groep waar je mee werkt. Dit komt allemaal aan de orde in onze reis langs diverse landen, vilttechnieken, symbolieken en wol soorten. Vooral het natvilten zal in al zijn facetten aan bod komen. Er is geen huiswerk maar zelf thuis lekker verder experimenteren of je werkstukken afmaken waar je aan begonnen bent kan natuurlijk wel. Deze cursus is exclusief materialen. Deze kun je zelf meenemen of in de winkel van de Wolstudio aanschaffen. Je krijgt van te voren per les door welke materialen je nodig hebt.

 Vrijdag

5/4, 10/5, 7/6,  30/8, 27/9 en 1/11

 Van 10.00-16.00

                     € 300,00 (excl. materiaal)                 

Natuurlijk Verven: Rood, Blauw, Paars

Op deze dag ga je wol en andere vezels in rood (Cochenille) blauwtinten (Indigo) leren verven. De combinatie van deze twee geeft ook mooie paarse tinten. De workshop is inclusief verfmaterialen en vezels/wol. Er is ook beperkt de mogelijkheid om eigen garens te verven.  

 

Zaterdag 25 mei

van 10.00-16.00

   € 90,00

incl. materiaal

VOL

Vachtvilten

Er zijn weer nieuwe vachten dus kunnen ze worden gevilt. En het mooie is ieder jaar geeft het schaap weer zo’n mooie vacht om te verwerken.

De vacht zo van het schaap gaan wij vervilten tot een stoer kleed. Inclusief wol en vacht.

Zaterdag 22 juni

van 10.00-16.00

€ 85,00 incl. materiaal

VOL  

 Jaargroep Natuurlijk verven: werken met de seizoenen !

Op het gebied van natuurlijk verven van (wol)vezels valt zoveel te leren, te vertellen, te experimenteren en te ontdekken dat een jaargroep een goede vorm lijkt om hiermee aan de slag te gaan. Gedurende het jaar passen we het programma aan aan het seizoen. In de winter zullen we meer met gedroogde materialen werken en het voorjaar, vroege zomer vraagt erom om naar buiten te gaan en op open vuur in koperen ketels te gaan werken. Als rode (eigenlijk gele!) draad door het hele jaar loopt de berk. Deze boom kent vele mogelijkheden en daarom zullen we elke bijeenkomst in ieder geval iets met de berk gaan doen. 

Niet alleen wolvezels, maar ook katoen, zijde, kunststofvezels kunnen geverfd worden, we gaan stempelen, natuurlijke prints maken, afbinden etc… We werken met o.a. berk, meekrap, indigo, cochenille, anatto, ui, fluitenkruid, elzen, walnoot, reseda, wede, riet, kurkuma, ……. En wat zich nog meer voordoet gedurende het jaar. Er is ook steeds de gelegenheid om je eigen meegebrachte garens/vezels te verven.

 

Deze Jaargroep zit inmiddels vol!

Donderdag 10/1, 7/3, 16/5, 11/7, 5/9, 7/11

Data 2020: 9/1,12/3,14/5, 2/7,10/9, 12/11 

 

Alle dagen

van 10.00-16.00 

€ 400,00

 

Kennismaken met Natuurlijk Verven   

Deze workshop wordt gegeven tijdens het Wolfeest in Balloo bij de Schaapskooi (de entree kosten komen dus nog over de workshopkosten heen). Je maakt kennis met wat natuurlijk verven van wol en zijde inhoud. Je gaat ook daadwerkelijk met twee verfbaden aan de slag. En je neemt hand geverfde materialen mee naar huis. Incl. materialenpakket en handleiding.

Zondag 21 juli

€ 45,00

13.00-15.00

locatie Balloo

Zomerverfdag

Een hele dag aan de slag met natuurlijke verfstoffen. We werken zoveel mogelijk met planten/bomen van het seizoen. De workshop is inclusief materiaal maar er is ook beperkt de mogelijkheid om eigen garens te verven.  Let op deze workshop wordt gegeven in Westerbroek.

Donderdag 25 juli

van 10.00-16.00

€ 90,00

locatie Westerbroek

 

Ikat op je ketting.

Ikat op de ketting is de eenvoudigste techniek binnen de Ikat maar is nog steeds een tijdrovende klus. Deze workshop is een mooie eerste stap bij je kennismaking met Ikat technieken. Door afbinden en verven ontstaat een patroon op de ketting.  Docent: Gineke Luiken 

Dinsdag 10 september

van 10.00-16.00
€ 85,00
incl. materialen