U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

VILTEN EN VERVEN

Vilten in de Griekse Zagori

Viltweek  van 14 tot 21 oktober 2017
Dit is een geweldige kans om van een verzorgde viltvakantie week te genieten in de prachtige Zagori maar ook om deze streek te verkennen. Een gebied in het  noordwesten van het vaste land van Griekenland met
zijn 46 dorpen en vele mogelijkheden.
Ik ken het gebied al vele jaren en kom er heel graag.
Het is een paradijs voor liefhebbers van serene rust, natuurschoon,cultuur en een heerlijke keuken. Je kunt samen met een vriendin komen,maar deze reis is ook uitermate geschikt om alleen mee te gaan. Mocht
je met een niet-viltende vriendin of partner willen komen dan is hetaan te raden om een auto te huren om het gebied te kunnen verkennen en/of te wandelen als de groep aan het vilten is. Uiteraard hebben viltsters voorrang. Hoewel textiel centraal staat tijdens deze week, heb je ook gelegenheid om te wandelen, de schitterende omgeving te verkennen of om te relaxen. Je kunt kiezen voor een verblijf in Hotel Porfyron www.porfyron.com Ano Pedina (Rita en Yiannis) of bij Lena,
pension Rokka www.rokkazagori.gr in Elafotopos.

Afhankelijk van het weer werken wij buiten bij pension Rokka of binnen in het dorpshuis van Ano Pedina (op loopafstand van Hotel Porfyron).
Het verven gaan we zowiezo bij pension Rokka doen op het terras met werkelijk een oogverbluffend uitzicht! We werken dus op beide locaties. Ze zijn onderling vlot te bereiken met de auto. Rita van Hotel Porfyron is Nederlandse en Lena (van pension Rokka) is Griekse,
spreekt uitstekend Engels en Duits en een beetje Nederlands.
We werken 5 dagdelen van ongeveer 4 uur. En hebben dus ook volop tijd om van de omgeving te genieten. Er is 1 vrije dag om zelf in te vullen.

Hoe ziet het viltprogramma eruit?
Rondom het thema Transparant en Licht ga je gedurende 5 dagdelen van ongeveer 4 uur vilten, (roest)prints  maken en gaan we op 1 van de dagen ook een natuurlijk verfbad maken. Al deze technieken combineren we tot een
aantal mooie projecten/objecten die je als herinneringen aan je verblijf op deze mooie plek meeneemt naar huis.
De workshop is geschikt voor beginnende en gevorderde vilt(s)ters. Er is ook wol beschikbaar van schapen uit de omgeving om te verwerken in je werkstukken.
De workshop is inclusief materiaal (wol, zijde, verfstof etc).
Zelf graag meenemen:
Noppenfolie minimaal 60 cm x 200 cm
2 grote handdoeken
Stuk (olijf) zeep
Handig zijn ook een schaar, pen en papier. 

Kosten
Hotel Porfyron
Vol pension 795,= per persoon op basis van een 2 pers. kamer,( éénpersoonskamer is +                                         150,= euro).

Pension Rokka
Vol pension  725,= euro per persoon op basis van een 2 pers. kamer
(éénpersoonskamer is + 115,= euro).

Bovenstaande bedragen zijn inclusief workshops en materialen, verblijf
op basis van vol pension en de beschikking over een huurauto (minimaal
2 personen per auto)

 

 

 

Bovenstaande bedragen zijn exclusief :

Vliegticket (bij vroegboeken Amsterdam-Preveza retour ongeveer 200 euro) verzekeringen, drankjes bij het eten (buiten de workshop), evt.excursies en persoonlijke uitgaven.

Bij je aanmelding aangeven in welke accommodatie je wilt overnachten (Hotel Porfyron of Pension Rokka) en of je chauffeur zou willen zijn van 1 van de huur auto’s. Ik zal zelf ook rijden.

Na aanmelding krijg je een bevestiging.

Bij minimaal 5 deelnemers gaat de viltreis door. Zodra wij zeker weten dat de reis doorgaat krijg je een advies voor een vlucht.

Aanmelden kan bij:
Marijke Eering
Wolstudio Haren
marijkeeering@gmail.com

 

 

 Jaargroep Natuurlijk verven: werken met de seizoenen

Op het gebied van natuurlijk verven van (wol)vezels valt zoveel te leren, te vertellen, te experimenteren en te ontdekken dat een jaargroep een goede vorm lijkt om hiermee aan de slag te gaan. Gedurende het jaar passen we het programma aan aan het seizoen. In de winter zullen we meer met gedroogde materialen werken en het voorjaar, vroege zomer vraagt erom om naar buiten te gaan en op open vuur in koperen ketels te gaan werken. Als rode draad door het hele jaar loopt de berk. Deze boom kent vele mogelijkheden en daarom zullen we elke bijeenkomst in ieder geval iets met de berk gaan doen.

Niet alleen wolvezels, maar ook katoen, zijde, kunststofvezels kunnen geverfd worden, we gaan stempelen, natuurlijke prints maken, afbinden etc… We werken met o.a. berk, meekrap, indigo, cochenille, anatto, ui, fluitenkruid, elzen, walnoot, reseda, wede, kurkuma, ……. En wat zich nog meer voordoet gedurende het jaar. Er is ook steeds de gelegenheid om je eigen meegebrachte garens/vezels te verven.

12 januari, 9 maart, 18 mei, 13 juli, 14 september, 16 november 2017.

Inclusief materialen, koffie, thee en soep voor de lunch.

Aanmelden, interesse of wil je meer weten neem gerust contact op.

Deze cursus zit op dit moment VOL.

In januari 2018 start een nieuwe jaargroep. Neem contact op als je belangstelling hebt.

Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar in 2018

 

 

 

 

Kennismaken met Natuurlijk Verven

Evenals vorig zal ik tijdens het Wolfeest in Balloo op zondag een kennismakingsworkshop Natuurlijk Verven geven. 

Aan de orde komen het beitsen van de wol, houdbare en niet houdbare kleuren, verfstoffen dichtbij huis maar ook meer exotische verfstoffen en oververvingen. We gaan twee verschillende kleuren verven. Je gaat met je eigen geverfde strengen wol naar huis.

 

 

Zondag 9 juli

van 13.00-15.00

Maximaal 10 personen.

Kosten € 45,00 pp incl. materiaal excl. Toegang Wolfeest (€ 5,00)

Voor meer informatie over het Wolfeest: www.wolfeest.com

aanmelden via marijkeeering@gmail.com

Vachtvilten

We nemen de geschoren vachten van lokale schapen (o.a. Schoonebekers, Drents Heideschaap en Fries Melkschaap) als uitgangspunt om een mooie vacht als kleed te vervilten.

Keuze uit diverse soorten vachten.

17 juni of 28 juli

van 10.00 tot 16.00

prijs € 77,50

inclusief materiaal en lunch

op 28 juli nog 2 plaatsen beschikbaar

op 17 juni nog 4 plaatsen beschikbaar

 

Shawl Vilten.

Op zaterdag 1 juli kun je een shawl komen vilten. Je kunt kiezen uit het vilten op zijde (Nuno vilten) of een (transparante) shawl te vilten van merinowol met eventueel de toevoeging van andere vezels.

Er is keuze uit heel veel verschillende kleuren wol.

zaterdag 1 juli van 10.00 tot 12.30

shawl op zijde: € 35,00

shawl van wol : € 25,00