U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

VILTEN EN VERVEN

Vilten in de Griekse Zagori  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prachtige omgeving, gastvrije mensen, heerlijk eten en dan met een enthousiaste groep lekker vilten. Mooier kan ik het niet maken. Het thema van de viltreis is dit jaar structuren. Structuren die je overal om je heen ziet in de omgeving waar we werken vertalen we op verschillende manieren in ons viltwerk. We vilten 5 dagen van ongeveer 5 uur aan diverse projecten. Er is dus ook nog voldoende tijd om te genieten van de omgeving en diverse uitstapjes te maken. Geschikt voor beginnende en gevorderde viltsters.

In 2019 zal de reis wederom in de derde week van oktober (13 tm 20 oktober) plaats vinden. Let op de data zijn aangepast, ivm ticketprijzen vliegen nu op zondag.

Heb je interesse? Stuur mij even een mailtje. Dan stuur ik je alle informatie toe. marijkeeering@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reis rond de wereld in 6 viltdagen

Je hebt al eens gevilt en dat proeft naar meer! Je wilt bijvoorbeeld meer leren over het werken op stoffen, experimenteren met structuren, meer kennis opdoen over wol en vachten, geïnspireerd worden door de groep waar je mee werkt. Dit komt allemaal aan de orde in onze reis langs diverse landen, vilttechnieken, symbolieken en wol soorten. Vooral het natvilten zal in al zijn facetten aan bod komen. Er is geen huiswerk maar zelf thuis lekker verder experimenteren of je werkstukken afmaken waar je aan begonnen bent kan natuurlijk wel. Deze cursus is exclusief materialen. Deze kun je zelf meenemen of in de winkel van de Wolstudio aanschaffen. Je krijgt van te voren per les door welke materialen je nodig hebt.

 Vrijdag

5/4, 10/5, 7/6,  30/8, 27/9 en 1/11

 Van 10.00-16.00

                     € 300,00 (excl. materiaal) 

 

 

               

Inloopworkshop vilten Herfst

Met de viltnaald en wol creëer jezelf pompoenen en/of paddenstoelen voor de herfsttafel. Niet moeilijk maar wel erg leuk om te doen. Je maakt maximaal 2 dingen. Ook geschikt voor beginners en kinderen vanaf 6 jaar. Aanmelden is niet nodig.

Zaterdag 28 september                Inloopworkshop Herfst

€ 10,00  van 10.00-13.00  

 

Vilten uit de Vacht

Met mooie lokken wol van diverse schapenrassen kun je tijdens deze workshop een kraag, kussen of kleedje vilten op een basis van bergschaap. We werken met wol in de natuurlijke kleuren.

Zaterdag 5 oktober

van 10.00-13.30

€ 50,00 incl. materiaal

  

Kennismakingsworkshop KLEUR
Welke kleuren passen bij elkaar of bij jou of bij je stemming, wat doen kleuren met elkaar, hoe mengen ze. Vragen die ik in de winkel vaak krijg. Tijdens de kennismakingsworkshop lichten we een tipje van de kleurensluier op. En maak je kennis met de wereld van kleur. Vooral interessant voor liefhebbers van weven, vilten, spinnen, breien en haken. Maximaal 6 deelnemers. Wil je je verder verdiepen dan kun je je ook aanmelden voor de cursus in 5 dagdelen:  “De ontdekking van kleur”.

Donderdag 31 oktober

van 14.00-15.30

€ 17,50

VOL

KleurKleur

Wandkleed Vilten

Tijdens deze workshop ga je een wandkleed maken met de natvilttechniek. Er zijn allerlei wolsoorten in zowel naturel als geverfde tinten beschikbaar ook is er een ruime keus uit andere vezels om zo je favoriete kleed te gaan vilten.  We werken, naar wens, op een basis van gaaskatoen, naaldvilt of wolvlies. De maximale eindmaat is ongeveer 80 cm bij 95 cm. Er kunnen maximaal 4 personen deelnemen.

Zaterdag 23 november

van 10.00-16.00

€ 85,00 incl. materiaal

VOL

De ontdekking van KLEUR

Paars of lila. Lavendelblauw of zachtblauw. Groengeel of geelgroen? Kleuren zijn soms moeilijk te duiden. Kleuren kunnen ook emoties oproepen, herinneringen oproepen. Ga mee op deze ontdekkingsreis over kleur. We gaan diverse aspecten van kleur behandelen. We kijken naar de betekenis van kleur in je leven, je leert een kleurencirkel te maken, kleuren te mengen, kleuren te verven, wat doen kleuren met elkaar, hoe verwerk je kleur in een werkstuk. We gaan onder andere vilten, kaarden, verven en kleuren. Kortom een heerlijk onderdompelen in een kleurrijk avontuur. Vooral interessant voor liefhebbers van weven, vilten, spinnen, breien en haken.

Donderdag 

28/11 2019, 23/1, 27/2, 26/3 en 23/4 2020

van 10.00-12.30

€ 150,00

 

Natuurlijk Verven

Werken met kleur uit plantaardige materialen. Op deze manier je wol een mooie kleur geven is echt een feestje. Wil je het zelf een keer ervaren? Deze dag leer je diverse verfbaden maken en ga je er ook mee verven. Deze workshop is inclusief materialen pakket maar er is ook beperkt ruimte om eigen wol mee te verven. Met welke planten we gaan werken is nog een verrassing.

 

Vrijdag 29 november

van 10.00-16.00

€ 90,00

 

Inloopworkshop vilten Kerst

Met kralen en wol en de viltnaald maak je een setje van drie kleine (kerst) engelen. Aanmelden is niet nodig. Je schuift aan als er plaats is. Ook geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Woensdag 11 december

van 13.30-17.00

€ 10,00

 Jaargroep Natuurlijk verven: werken met de seizoenen !

Het mooie van een jaargroep is dat je op deze manier met de seizoenen mee beweegt en daarop ook je verfbaden aanpast. Het verven van dierlijke en plantaardige vezels en stoffen komt aanbod maar daarnaast ook het maken van afdrukken op stoffen en papier. (roestprints, ecoprints etc.). Van iedere cursusdag krijg je de recepten op papier zodat je aan het einde van de Jaargroep een goed naslagwerk hebt daarnaast ontvang ook bij aanvang van iedere dag een materialen pakket. We werken 4 dagen in het atelier bij de winkel maar gaan ook 2 dagen buiten werken op open vuur. De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Aanmelden kan al.

 

Jaargroep 2020 !

Donderdag

 9/1,12/3,14/5, 2/7,10/9, 12/11

 

Alle dagen

van 10.00-16.00 

€ 400,00