U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

WEVEN

Opening Weefstudio

In december jl. is de Weefstudio op de bovenverdieping van de winkel geopend.  De plek geeft ruimte aan het weven op meerschachtsgetouwen, beeldweven, ontwerpcursussen etc. We richten ons vooral op de creativiteit, vernieuwingen, net die andere aanpak! Ook blijven wij uiteraard cursussen aanbieden op de zogenaamde Hevelrietgetouwen. deze zullen vooral beneden in de winkel worden gegeven.

Naast  de cursusdagen is de Weefstudio iedere donderdagmiddag geopend van 13.30-17.00. Op deze middagen zal steeds 1 van de docenten aanwezig zijn. Voor uitleg, hulp, vragen etc. Je kunt getouwen bekijken maar ook zelf komen weven.

Weef een sjaal in één dag

Altijd al eens willen weten hoe weven nu eigenlijk gaat? Dan is dit is je kans. Er staan 6 kleine weefgetouwen klaar (Ashford Sample It 25 cm);  er is deskundige begeleiding, een gezellige sfeer en een inspirerende ruimte. Wat wil je nog meer? 

Maak kennis met dit mooie ambacht en ga met je nieuwe sjaal naar huis, zélf geweven! Je kunt kiezen uit een selectie materialen en deze zijn bij de prijs inbegrepen. 

Hou er wel rekening mee dat je best ‘hard’ moet werken deze workshopdag! 

Meenemen: centimeter, eventeel notitiemateriaal en/of fototoestel, lunchpakket   zaterdag 26 januari 2019 

zaterdag 2 maart 2019 (VOL)

dinsdag 9 april 2019

donderdag 2 mei 2019

van 10.00 tot 16.30 uur,

prijs € 85,--
incl. materiaal,
koffie/thee met wat lekkers en soep

aanmelden via de contactpagina

Ketting leren scheren voor een meerschachtsgetouw

Je leert verschillende scheertechnieken. En de ketting wordt ook in de les overgezet op een getouw. Het inrijgen van het getouw valt buiten deze workshop. Je krijgt veel tips en trucs aangereikt, je leert de begrippen en termen die bij het scheren horen.  Aan het einde van de workshop heb je een goed beeld gekregen van de voorbereidingen voor het weven op meerschachtsgetouwen. Ook geschikt als opfriscursus!

Docenten: Betty Smit-Engelse en Janneke Luttje

zaterdag 6 april

van 13.00-16.00

€ 50,00

Wevender Wijs (kennismaken met weven op 4 schachten)   

Heb je altijd al de wens gehad om eens kennis te maken met weven op 4 schachten? Dan is deze compacte ontdekkingsreis (4 dagdelen) misschien wel wat voor jou... Je hoeft geen enkele ervaring te hebben, je kunt direct aan de slag. De getouwen staan ingeregen voor je  klaar. Wevende-weg maak je kennis met  de werking en mogelijkheden van een 4 schachts (tafel-) getouw, de basisbegrippen, verschillende patronen/bindingen, eerste aanzet van de ‘bindingsleer’, het lezen van een zgn ‘weefbrief’, wat doen materialen, zelf experimenteren etc.

Docenten: Betty Smit-Engelse en Janneke Luttje

Dinsdag 5/3, 12/3, 19/3 en 26/3 (Vol)

 

Nieuwe data: Dinsdag 7, 14, 21 en 28 mei

 

13.30-16.00

              € 200,00

(incl. materiaal)

 

Cursus Beeldweven  

In vier dagdelen leer je diverse technieken van het Beeldweven. Ga zelf je ontwerpen maken en leer met kleuren te spelen en mooie kleurovergangen te maken. Je krijgt een weefraam (deze leen je dus) mee naar huis om thuis verder te kunnen werken en ook huiswerk/ voorbereidingen te treffen voor de volgende les. Deze cursus is incl. materialen en gebruik weefraam.

Docent: Bea Hardon

Woensdag 6/2, 27/2, 20/3 en 10/4

13.00-16.00

€ 200,00

incl. materiaal

Ontwerpen (meer dan weven) 

Wat is mijn taal van het ontwerpen? Een kind leert een taal om met de wereld te kunnen communiceren, zo moet een ontwerper ook een bepaalde taal leren. Diverse aspecten van het ontwerpen zoals vorm/compositie, kleur en concept komen aan de orde. Het is een echte doe workshop. Je gaat met een concreet eindproduct naar huis daarnaast maak je voor jezelf een documentatie map deze dag.

Docent: Gineke Luiken

Zaterdag 2/2 of 23/3

 van 10.00-16.00

€ 85,00

incl. materiaal

Verf je eigen weefgarens

In deze workshop ga je je eigen ketting of inslag van cellulose/plantaardige vezels leren verven (dus geen wol of zijde!). Er zullen diverse verftechnieken, die verschillende effecten hebben, aan bod komen. Je leert een stamoplossing te maken en leert kleuren te mengen en donker en licht effecten aan te brengen. Er wordt gewerkt met koudwater verf. Je neemt zelf een geschoren ketting mee om te verven. Daarnaast krijg je ook een materialen pakket om mee aan de slag te gaan. Na aanmelding krijg je voorbereidings instructie toegestuurd.

Docent: Janneke Luttje 

 

Zaterdag 22/6

 

van 10.00-16.00

€ 85,00

 

Intuitief Weven, muur/raamhanger maken

Weven vanuit je gevoel, verwerken van art yarns, stoffen en  vezels. Spelen met kleuren, effecten en structuren. Werken met de weefnaald. We dagen je uit in deze workshop om op een andere manier te gaan weven!! Uiteraard ben je de basisbeginselen van het weven eigen. Je start met het maken van een muur/raamhanger waarin je heel veel technieken kan oefenen.

Eigen hevelrietgetouw  of weefraam meenemen. Heb je een vari dent riet voor je hevelrietgetouw dan is dat extra interessant voor deze workshop. 

 

bij interesse datum in overleg

€ 85,00 incl. materialen

 

Dagworkshop: Toveren met je vingers

Je kunt al zelf een schering opzetten en hebt al enige weef ervaring en je beschikt over een eigen Hevelrietgetouw? Dan is deze workshop geschikt voor jou om zo nog meer uit je weefgetouw te halen. Spannende weefsels met open structuren en andere effecten.  Deze workshop is exclusief materiaal; neem een lunchpakketje mee. (Getouw moet ingeregen mee naar de cursus aanwijzingen daarvoor krijg je na aanmelding).
Docent: Betty Smit-Engelse 

Datum op aanvraag

van 10.00 tot 16.00

€ 85,00

 

koffie/thee met wat lekkers en soep

 

aanmelden via de contactpagina

 

Dagworkshop: Flotteringen en Honingraat

Je kunt al zelf een schering opzetten en hebt al enige weef ervaring en je beschikt over een eigen Hevelrietgetouw? Dan is deze workshop geschikt voor jou om zo nog meer uit je weefgetouw te halen. Deze workshop is exclusief materiaal. Voor koffie, thee, wat lekkers en een kop soep voor de lunch wordt gezorgd. (getouw moet ingeregen mee naar de cursus aanwijzingen daarvoor krijg je na aanmelding).
Docent: Betty Smit-Engelse 

 datum op aanvraag

van 10.00-16.00

€ 85,00

Weefles op afspraak

Wil je liever privé les op een tijdstip dat het jou beter uitkomt?  In samenspraak met onze weefdocenten kunnen we daar meestal wel  een oplossing voor bieden.

Naast het leren weven op een hevelrietgetouw (ridgid heddle loom) zijn er ook les mogelijkheden op meerschachts-getouwen en persoonlijke projecten.

neem contact op

€ 30,00/uur 

Weefgroep De Trendsetters  *)

Je kunt al weven maar je zoekt inspiratie en je vindt het leuk om je kennis en passie over weven te delen met anderen: dan is de Weefgroep echt iets voor jou.

*) Trend  is het Deense woord voor:  Schering en Inslag

kijk bij Activiteiten en Groepen