U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

WEVEN

 1-dags-sjaal, weef een sjaal in één dag

Altijd al eens willen weten hoe weven nu eigenlijk gaat? Dan is dit is je kans. Er staan 6 kleine weefgetouwen klaar (Ashford Sample It 25 cm);  er is deskundige begeleiding, een gezellige sfeer en een inspirerende ruimte. Wat wil je nog meer? 

Maak kennis met dit mooie ambacht en ga met je nieuwe sjaal naar huis, zélf geweven! Je kunt kiezen uit een selectie materialen en deze zijn bij de prijs inbegrepen. 

Hou er wel rekening mee dat je best ‘hard’ moet werken deze workshopdag!

 

Meenemen: centimeter, eventeel notitiemateriaal en/of fototoestel, lunchpakket   

(vol) zaterdag 3 maart 2018

(vol)  zaterdag 10 maart 2018

dinsdag 27 maart 2018

(nog 4 plekken) zaterdag 7 april 2018

van 10.00 tot 16.30 uur,

prijs € 85,--
incl. materiaal,
koffie/thee met wat lekkers en soep

aanmelden via de contactpagina

Dagworkshop: Toveren met je vingers

Je kunt al zelf een schering opzetten en hebt al enige weef ervaring en je beschikt over een eigen Hevelrietgetouw? Dan is deze workshop geschikt voor jou om zo nog meer uit je weefgetouw te halen. Spannende weefsels met open structuren en andere effecten.  Deze workshop is exclusief materiaal; neem een lunchpakketje mee. (Getouw moet ingeregen mee naar de cursus aanwijzingen daarvoor krijg je na aanmelding).
Docent: Betty Smit-Engelse 

datum volgt

van 10.00 tot 16.00

€ 85,00

 

koffie/thee met wat lekkers en soep

 

aanmelden via de contactpagina

 

Dagworkshop: Flotteringen en Honingraat

Je kunt al zelf een schering opzetten en hebt al enige weef ervaring en je beschikt over een eigen Hevelrietgetouw? Dan is deze workshop geschikt voor jou om zo nog meer uit je weefgetouw te halen. Deze workshop is exclusief materiaal. Voor koffie, thee, wat lekkers en een kop soep voor de lunch wordt gezorgd. (getouw moet ingeregen mee naar de cursus aanwijzingen daarvoor krijg je na aanmelding).
Docent: Betty Smit-Engelse 

datum volgt

van 10.00-16.00

€ 85,00

Pinwheel als strooimotief

Je kunt zelf al een schering opzetten en hebt een hevelrietgetouw met een 40/10 riet? Dan kun je meedoen aan deze workshop. Getouw moet ingeregen mee naar de cursus, aanwijzingen daarvoor krijg je na aanmelding. Deze workshop is exclusief materiaal. Docent: Betty Smit-Engelse 

Zaterdag 14/4

van 13.30-16.30

€ 40,00

aanmelden via contactpagina

Kleuren-spel Ontwerpen met Kleur

Een workshop waarin je wordt uitgedaagd om met behulp van een speelse systematiek de kleuren voor je ketting te laten bepalen...met tóch een heel persóónlijk uitgangspunt!

Laat je verrassen en betreedt eens andere paden om tot een kleurenkeuze te komen.

Verkennen, brainstormen, ontwerpen en ‘spelen’ zijn de termen die hierbij horen. Vertalen naar een weefsel doe je thuis.

Meenemen: divers tekengerei/kleurpotloden.

woensdag 30 mei 10.00-13.00

10.00-13.00 uur

€ 35,00

 

 Intuïtief Weven

Weven vanuit je gevoel, verwerken van art yarns, stoffen en  vezels. Spelen met kleuren, effecten en structuren. Werken met de weefnaald. We dagen je uit in deze workshop om op een andere manier te gaan weven!! Uiteraard ben je de basisbeginselen van het weven eigen. Eigen hevelrietgetouw  of weefraam meenemen. Heb je een vari dent riet voor je hevelrietgetouw dan is dat extra interessant voor deze workshop.

Dinsdag 3/7

van 10.00-16.00

€ 85,00 

 

 

 

 

 

Dubbelweven op het hevelrietgetouw

Kun je al weven op een rigid heddle loom? Zin in verdieping van je kennis en verbreding van je mogelijkheden? Dubbelweven geef weer vele nieuwe mogelijkheden. Je hebt een seccond heddle kit nodig op je getouw en twee gelijke rieten voor deze workshop.

Schrijf je in en doe mee!

dubbelweefseldubbelweefsel

datum op aanvraag

 van 10.00-16.00 uur. 

prijs: € 85,00 (exclusief weefgarens)

inclusief uitgebreide workshop beschrijving

om thuis mee aan de slag te gaan

 

Sjabloneren op de ketting

Deze verdiepingscursus is voor weefsters die al kunnen weven. Door te verven/tamponeren op de schering en vervolgens te gaan weven kunnen bijzondere effecten in je weefwerk worden bereikt. Je krijgt van te voren te horen hoe je je getouw moet inrijgen. Eigen getouw moet dus mee naar de cursus.

 

op aanvraag

 tijd: van 13.30-17.00 uur

prijs € 50,00,
incl. full colour naslagdocument

sjabloneren op de schering, verven op de kettingsjabloneren op de schering, verven op de ketting

Weefles op afspraak

Wil je liever privé les op een tijdstip dat het jou beter uitkomt?  In samenspraak met onze weefdocent kunnen we daar meestal wel  een oplossing voor bieden.

Naast het leren weven op een hevelrietgetouw (ridgid heddle loom) zijn er ook les mogelijkheden op meerschachts-getouwen en persoonlijke projecten.

neem contact op 

Weefgroep De Trendsetters  *)

Je kunt al weven maar je zoekt inspiratie en je vindt het leuk om je kennis en passie over weven te delen met anderen: dan is de Weefgroep echt iets voor jou.

*) Trend  is het Deense woord voor:  Schering en Inslag

kijk bij Activiteiten en Groepen