U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

WEVEN

Opening Weefstudio

Op 14 en 15 december opent Wolstudio Haren op de bovenverdieping van haar winkel een Weefstudio.  De plek geeft ruimte aan het weven op meerschachtsgetouwen, beeldweven, ontwerpcursussen etc. We richten ons vooral op de creativiteit, vernieuwingen, net die andere aanpak! op beide openingsdagen kunt u alvast komen proeven hoe dat er bij ons uit gaat zien. Er staan diverse (Ashford) getouwen om zelf uit te proberen, er zijn miniworkshops, presentaties en demonstraties. We presenteren deze dagen ook ons lesprogramma voor de eerste helft van 2019.

Voor alle bezoekers ligt de nieuwste Wheel (tijdschrift van Ashford) klaar.

14 en 15 december van 10.00-16.00

Entree en workshops gratis.

De workshops Beeldweven en Ontwerpen met restmaterialen zitten op vrijdag inmiddels vol. Op zaterdag is nog beperkt plaats.

 

Het programma staat hier

 1-dags-sjaal, weef een sjaal in één dag

Altijd al eens willen weten hoe weven nu eigenlijk gaat? Dan is dit is je kans. Er staan 6 kleine weefgetouwen klaar (Ashford Sample It 25 cm);  er is deskundige begeleiding, een gezellige sfeer en een inspirerende ruimte. Wat wil je nog meer? 

Maak kennis met dit mooie ambacht en ga met je nieuwe sjaal naar huis, zélf geweven! Je kunt kiezen uit een selectie materialen en deze zijn bij de prijs inbegrepen. 

Hou er wel rekening mee dat je best ‘hard’ moet werken deze workshopdag! 

Meenemen: centimeter, eventeel notitiemateriaal en/of fototoestel, lunchpakket    

zaterdag 10 november 2018 (VOL)

donderdag 29 november 2018 (VOL)

zaterdag 26 januari 2019

zaterdag 2 maart 2019

dinsdag 9 april 2019

donderdag 2 mei 2019

van 10.00 tot 16.30 uur,

prijs € 85,--
incl. materiaal,
koffie/thee met wat lekkers en soep

aanmelden via de contactpagina

Intuitief Weven, muur/raamhanger maken

Weven vanuit je gevoel, verwerken van art yarns, stoffen en  vezels. Spelen met kleuren, effecten en structuren. Werken met de weefnaald. We dagen je uit in deze workshop om op een andere manier te gaan weven!! Uiteraard ben je de basisbeginselen van het weven eigen. Je start met het maken van een muur/raamhanger waarin je heel veel technieken kan oefenen.

Eigen hevelrietgetouw  of weefraam meenemen. Heb je een vari dent riet voor je hevelrietgetouw dan is dat extra interessant voor deze workshop. 

 

Zaterdag 29/9

van 10.00-16.00

€ 85,00 incl. materialen

 

Dagworkshop: Toveren met je vingers

Je kunt al zelf een schering opzetten en hebt al enige weef ervaring en je beschikt over een eigen Hevelrietgetouw? Dan is deze workshop geschikt voor jou om zo nog meer uit je weefgetouw te halen. Spannende weefsels met open structuren en andere effecten.  Deze workshop is exclusief materiaal; neem een lunchpakketje mee. (Getouw moet ingeregen mee naar de cursus aanwijzingen daarvoor krijg je na aanmelding).
Docent: Betty Smit-Engelse 

Datum op aanvraag/volgt nog

van 10.00 tot 16.00

€ 85,00

 

koffie/thee met wat lekkers en soep

 

aanmelden via de contactpagina

 

Dagworkshop: Flotteringen en Honingraat

Je kunt al zelf een schering opzetten en hebt al enige weef ervaring en je beschikt over een eigen Hevelrietgetouw? Dan is deze workshop geschikt voor jou om zo nog meer uit je weefgetouw te halen. Deze workshop is exclusief materiaal. Voor koffie, thee, wat lekkers en een kop soep voor de lunch wordt gezorgd. (getouw moet ingeregen mee naar de cursus aanwijzingen daarvoor krijg je na aanmelding).
Docent: Betty Smit-Engelse 

 3 november

van 10.00-16.00

€ 85,00

Weefles op afspraak

Wil je liever privé les op een tijdstip dat het jou beter uitkomt?  In samenspraak met onze weefdocent kunnen we daar meestal wel  een oplossing voor bieden.

Naast het leren weven op een hevelrietgetouw (ridgid heddle loom) zijn er ook les mogelijkheden op meerschachts-getouwen en persoonlijke projecten.

neem contact op 

Weefgroep De Trendsetters  *)

Je kunt al weven maar je zoekt inspiratie en je vindt het leuk om je kennis en passie over weven te delen met anderen: dan is de Weefgroep echt iets voor jou.

*) Trend  is het Deense woord voor:  Schering en Inslag

kijk bij Activiteiten en Groepen